Alles wat je moet weten over VOG aanvragen digitaal

Wanneer je afgestudeerd bent, zul je vaak op zoek moeten gaan naar een baan. Sommige rollen via stageadressen in een baan, de ander moet na het afstuderen nog hard opzoek naar een bedrijf. Er zijn ontzettend veel verschillende branches om in te werken zoals de in de sportbranche, ICT, zorg en ga zo nog maar even door. Voor verschillende banen heb je een verklaring omtrent gedrag, oftewel VOG nodig. Een VOG kan je digitaal aanvragen. In sommige branches is dit zelf verplicht, zoals in de kinderopvang. Alles over een VOG aanvragen digitaal en de voordelen daarvan, lees je hier. Wil jij hier dus meer over weten? Wacht dan niet langer en lees vooral verder voor meer informatie!

Wat zijn de voordelen van een VOG aanvragen op digitaal gebied?

Misschien vraag je je wel af wat een VOG precies is. Dit is heel begrijpelijk, want je komt er niet iedere dag mee in aanraking. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Bij de aanvraag hiervan beoordeelt Justis of je strafbare feiten op je naam hebt staan die voor een bepaalde functie oftewel het doel waar je de VOG voor aanvraagt een risico vormen. Het kan namelijk zo zijn dat je in het verleden een regel hebt overtreden waardoor het kan zijn dat je niet in aanmerking komt voor een bepaalde baan. Denk aan meerdere snelheidsbekeuringen waarmee je wil gaan solliciteren voor een baan als taxichauffeur. Dit zal hierbij voor problemen kunnen zorgen, maar voor een baan als tandartsassistente niet.

Veel mensen denken dat je alleen bij de gemeente een VOG kan aanvragen. Echter kan je dit ook online doen. Bij www.vogdesk.nl kan je een VOG digitaal aanvragen. Maar wat zijn de voordelen hier nou van? Dit zijn er een aantal:

  • Geen afspraak
  • Tijdbesparing
  • Altijd binnen 1 werkdag bericht

Allereerst heb je geen afspraak nodig. Wanneer je een VOG aanvraag doet bij het gemeentehuis, moet je hiervoor een afspraak maken. Je moet dus je hele dag om deze afspraak heen inplannen. Dit kan voor problemen zorgen. Wanneer je je VOG aanvraag digitaal doet, heb je hier geen last van. Je kan deze aanvraag eenvoudig en op het tijdstip wanneer het jou uitkomt doen. Dit zorgt dus naast gemakkelijkheid ook voor tijdbesparing. Je hoeft geen middag meer vrij te houden voor de afspraak in het gemeentehuis, maar je kunt het doen wanneer je er tijd voor hebt. Hierdoor zul je meer tijd overhouden voor andere dingen.

Tenslotte zul je snel reactie krijgen. Na het invullen van die formulieren en wanneer de betaling voldaan is, zul je binnen 24 uur reactie krijgen van Dienst Justis. Hierna controleer en bevestig je met je DigiD en zo heb je binnen enkele dagen je VOG binnen. Het is dus erg eenvoudig en zonder moeite. Daarnaast betaal je evenveel als bij een fysieke afspraak bij het gemeentehuis, met dezelfde service! Ideaal toch?

Klaar voor de beste VOG?

Wanneer je dus een voor een nieuw baan wil solliciteren, zul je bijna altijd een VOG aanvraag moeten doen. Een VOG aanvragen kan ook digitaal. Dit zorgt voor tijdsbesparing, omdat je zonder afspraak vanuit huis deze aanvraag kan indienen. Daarnaast krijg je snel reactie, waardoor je binnen enkele dagen voor dezelfde prijs je verklaring omtrent gedrag binnen zult hebben. Ben jij dus opzoek naar een nieuwe baan? Wacht dan niet langer en vraag eenvoudig digitaal jou VOG aan!

You May Also Like

More From Author