Als medewerker projectadministratie ben je overal inzetbaar

Als je de vacatures op internet en in de krant regelmatig doorleest zal je deze titel steeds vaker tegenkomen ‘medewerker projectadministratie’. En wellicht vraag je je af wat deze functie nu eigenlijk inhoudt. In deze blog leggen we het je uit.

 

Wat is een medewerker projectadministratie?

Een medewerker projectadministratie is eigenlijk gewoon een administratief medewerker die werkt op projectbasis. Je bent dus altijd tijdelijk in dienst, ten behoeve van een bepaald project. De aard van dit project kan nogal uiteenlopen. Soms gaat het om een bouwproject, een andere keer weer om een evenement. Jij vervult als medewerker projectadministratie een ondersteunende rol.

 

Wat zijn de concrete taken?

Je ondersteunt het project door middel van jouw administratieve werkzaamheden. Je houdt de voortgang van het project in de gaten en fungeert als aanspreekpunt. Jij hebt alle benodigde informatie over de budgetten en agenda’s. Daarnaast registreer jij de gewerkte uren en plan jij de vergaderingen in. Het gaat om een zeer afwisselende baan. Niet alleen omdat het inhoudelijk heel divers is, maar ook omdat het altijd om een tijdelijke baan gaan.

 

Welk toekomstperspectief heb je als medewerker projectadministratie?

Steeds meer werkgevers kiezen voor het inhuren van werknemers op projectbasis. Als medewerker projectadministratie zal het dus niet moeilijk zijn om werk te vinden. En als je het slim aanpakt kun je jouw kansen op de arbeidsmarkt vrij eenvoudig vergroten. Je kunt bewust bepaalde werkgevers kiezen en jezelf hiermee specialiseren in een bepaalde richting. Dankzij jouw kennis over bepaalde onderwerpen en ervaring met relevante projecten kan je een stuk aantrekkelijker worden voor potentiële werkgevers. Als medewerker projectadministratie kun je zowel op fulltime als op parttime basis werken. Je kunt deze baan dus uitstekend combineren met andere zaken zoals een gezin, een andere baan of een tijdrovende hobby.

You May Also Like

More From Author