De voordelen van loonadministratie uitbesteden

Veel ondernemers stellen zichzelf de vraag: zal ik de salarisadministratie uitbesteden of toch zelf doen? Loonadministratie uitvoeren en bijhouden is niet bepaald een eenvoudige klus en vereist een hoop oplettendheid, tijd en nauwkeurigheid. De wet- en regelgeving verandert continu en dit maakt het erg lastig. Ook zijn er weer een hoop wijziging rondom de administratie van het loon van kracht gegaan. Veel werkgevers hebben niet voldoende tijd om de salarisadministratie zelf uit te voeren. Ze komen hierdoor in de knoei of maken heel veel fouten met het bijhouden van de administratie. Loonadministratie uitbesteden is daarom voor veel werkgevers de beste oplossing. Maar waarom is het belangrijk om de administratie voor het loon bij te houden? En hoe werkt het uitbesteden? Onderstaand vertellen we er meer over!

Waarom is de loonadministratie zo belangrijk?

De loonadministratie is voor iedere werkgever van belang die werknemers in dienst heeft. De loonadministratie moet goed worden bijgehouden en deze mag geen fouten bevatten. Dit wordt namelijk verplicht door de Belastingdienst. Via de loonadministratie krijgt de Belastingdienst namelijk meer inzicht in de loonbetalingen aan jouw werknemers. Als onderneming heeft u diverse mogelijkheden om de loonadministratie bij te houden. Omdat de loonadministratie goed bijhouden zo belangrijk is, is het aan te raden om de loonadministratie uitbesteden aan een expert. Een expert maakt namelijk geen fouten met het bijhouden van de administratie en is bij fouten ook verantwoordelijk. 

Wanneer je alleen de loonadministratie hoeft bij te houden voor één of twee medewerkers, is het vaak geen probleem om het zelf te doen. Je kunt met diverse software op het internet de loonadministratie bijhouden. Als je meer dan 10 medewerkers in dienst heeft, dan is de keuze al iets moeilijker en is het beter om te kiezen voor loonadministratie uitbesteden.

De voordelen van loonadministratie uitbesteden

Voor de meeste bedrijven en ondernemers is het uitbesteden van de gehele administratie van het loon de meest voor de hand liggende keuze. Er is namelijk veel actuele kennis en regelgeving waar je rekening mee moet houden. Veel ondernemers hebben deze kennis niet en het kost te veel tijd om dit wel te krijgen. Loonadministratie uitbesteden is dan de beste oplossing en een administratiekantoor weet precies hoe dit werkt. Een administratiekantoor heeft namelijk de juiste kennis en weet precies hoe de administratie van het loon bijgehouden moet worden. 

Andere voordelen van loonadministratie uitbesteden

Aan loonadministratie uitbesteden aan een administratiekantoor zitten veel voordelen aan verbonden. Een groot voordeel is dat je de verantwoordelijkheid volledig uit handen geeft. Je beperkt op die manier de kans op boetes van de Belastingdienst, gezien de boekhouder verantwoordelijk is voor een foutloze administratie. Je moet hiervoor duidelijke afspraken maken met het administratiekantoor, zodat de administratie van het loon op de juiste manier kan worden bijgehouden. Daarnaast hoeft loonadministratie uitbesteden helemaal niet veel geld te kosten en is het vaak juist goedkoop. Je betaalt een bepaald bedrag per loonstrookje en in sommige gevallen is dit niet meer dan een tientje. Kies daarom voor het uitbesteden van de loonadministratie, zodat je achteraf niet in de problemen komt.

Mis je toch nog wat informatie? Vraag het aan de specialisten van CBBS.nl!

You May Also Like

More From Author