How it’s made: locker met cijferslot

Lockers of opbergkasten komen in alle vormen en maten. Vaak zijn ze talrijk aanwezig in kleedkamers, scholen, kantoren en treinstations. Een locker met cijferslot kan gebruikt worden om kledingstukken of kostbaarheden tijdelijk op een veilige plek te bewaren. Om zó veel lockers te produceren is een goed geoliede productielijn nodig. Lockers moeten ook goed tegen een stootje kunnen en voldoende lang mee gaan met minimale reparaties of vervanging. Hoe worden lockers dan gemaakt? Wat komt er allemaal aan te pas? Om een stevige locker te maken worden enkele zeer belangrijke stappen gevolgd.

De onderdelen van een locker met cijferslot

Een locker begint als een metalen plaat. Deze plaat is uit staal gemaakt en erg stevig, maar wel net zacht genoeg om door machines geplooid en gesneden te kunnen worden. Uit die ene plaat snijdt men alle kleinere vlakken die uiteindelijk de locker zullen vormen. Met behulp van een vouwbank worden de randen van de zijwanden en deur omgeplooid zodat deze een stevige structuur krijgen. Nadien worden op verschillende punten gaten geperforeerd waar later schroeven en klinknagels de kast bij elkaar zullen houden, en waar het slot zich uiteindelijk zal bevinden. Vervolgens worden de wanden tegen elkaar geplaatst en vastgeschroefd.

De afwerking van een locker met cijferslot

Alle delen van de locker worden nu beschilderd met een speciale antibacteriële coating om zo het onderhoud te beperken. Het slot wordt in de deur geplaatst, dat kan een klassiek slot met sleutel zijn of ook een cijferslot. Als laatste wordt de deur aan de kast vastgemaakt met scharnieren, magnetische deurstoppers zorgen ervoor dat de deur niet telkens heen en weer zwaait wanneer hij niet op slot is. En klaar is kees! De locker met cijferslot kan nu in elke kleedkamer of schoolgang geplaatst worden, klaar om de komende jaren alle spullen van zijn gebruiken veilig te bewaren.

You May Also Like

More From Author