Noodverlichting

Noodverlichting toepassen of verlichting nooduitgang ophangen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In de Arbowet is terug te vinden dat de werkgever degene is die een veilige uitweg moet bieden aan de werknemers, bezoekers en leveranciers. Als werkgever moet je dus goed op de hoogte zijn van wat je moet doen en wat je geregeld moet hebben voor de werknemers in noodsituaties. Verschillende wetten en regels schrijven de werkgever voor wat deze moet doen om een veilige werkplek te kunnen garanderen. Het is belangrijk dat de werkgever deze regels en wetten kent en ook nakomt, omdat dit altijd het verschil kan maken in situaties van leven en dood. 

Omgaan met calamiteiten

Noodverlichting is de verlichting die niet uitgaat als de stroom wel uitvalt. Dit biedt een hoop uitkomst bij bijvoorbeeld brand. Ze werknemers en bezoekers van het gebouw kunnen met behulp van de noodverlichting een nooduitgang vinden. Door de zware rook of het vuur kunnen zij op deze manier een weg vinden richting veiligheid. 

De werkgever moet niet alleen zorgdragen voor de noodverlichting maar ook voor de nooduitgangen en de voorzieningen die noodzakelijk zijn voor het in veiligheid brengen van de werknemers. Noodverlichting is erg belangrijk en kan levens redden. Als werkgever wil je alles omtrent noodverlichting om deze reden gewoon altijd voor elkaar hebben. Het is belangrijk voor jezelf, je bedrijf, de werknemers en voor iedereen die je bedrijf bezoekt. 

Wet- en regelgeving

De wet schrijft verschillende zaken voor als het gaat om regelgeving omtrent noodverlichting. Het is belangrijk dat je als ondernemer goed op de hoogte bent van deze regels en de ontwikkelingen die gaande zijn. Een bouwwerk moet bijvoorbeeld voldoende verlichtingsinstallatie hebben, voldoende dat het bouwwerk veilig gebruikt en veilig vertalen kan worden. Ook moet de bedrijfshulpverlening volgens de Arbowet in staat zijn om eerste hulp bij ongevallen te verlenen, om brand en ongevallen te bestrijden en te beperken en om in noodsituaties het alarmeren en evacueren van alle werknemers te kunnen regelen. Er zijn voor deze situaties verschillende Europese richtlijnen opgenomen die de veiligheid en de gezondheid van de werkplek centraal proberen te stellen. Deze richtlijnen zijn bedoeld om veiligheid te garanderen binnen gebouwen. 

You May Also Like

More From Author