Pancakeswap en metamask

PancakeSwap is een Dex, een decentrale exchange, die steeds populairder wordt. Geen wonder want er zijn er duizenden crypto’s die je op deze exchange kan vinden. Wil je dus flink rijk worden met een goede Coin, dan is de kans groot dat je die vindt op de PancakeSwap. Reden dus om een kijkje te nemen achter de schermen van PancakeSwap. 

En aan het eind van dit artikel geven we een handige link naar een stappenplan om zo te kunnen beleggen op de PancakeSwap. Want beleggen zonder crypto kan helaas niet op een decentrale exchange. Dan moet je jouw eigen cryptowallet aankoppelen op deze Crypto exchange. Het beste kan je daarvoor de Metamask wallet gebruiken. Want PancakeSwap en MetaMask zijn de perfecte combinatie. 

Wat zijn PancakeSwap en Metamask? 

 We zagen het al. PancakeSwap is een plek waar je kan handelen in crypto’s.  Anders dan bij een gecentraliseerde exchange, is een dex zoals PancakeSwap  decentraal.  Dat betekent dat je echt rechtstreeks van naar je eigen wallet de crypto stuurt.  Dat maakt een dex in principe safer dan een centrale exchange.  Als iemand de centrale exchange hackt, dan zijn alle klanten hun crypto’s kwijt.  dat probleem heb je bij een Dex niet, maar dan is weer het nadeel dat je een goede portemonnee, een wallet, moet hebben.  In principe kun je bij een centrale exchange in crypto’s handelen zonder eigen portemonnee.

pancakeswap en metamask

Het geheim van PancakeSwap en Metamask

PancakeSwap  werkt door middel van een zogeheten liquidity pool. Deze “vijver” wordt gevuld met tokens. Als er meer vraag komt naar een bepaalde token, neemt de hoeveelheid van deze token in de liquidity pool af. Daardoor stijgt de waarde van de token.  Een tweede voordeel van het automatische proces wat hiermee samenhangt, is dat PancakeSwap  altijd bereikbaar is, ook al zijn er geen kopers van de bepaalde token die je wilt verkopen, of andersom.  Immers, de liquidity pool  blijft er altijd. Net zoals de bankbiljetten en munten van de geldvoorraad altijd blijven. je zou kunnen zeggen dat het ouderwetse orderboek systeem een vorm van ruilhandel is, en de liquidity pool de volgende stap in de evolutie van de economie, namelijk geld.  Net zoals je geld kan verdienen met pianospelen, en dat geld kan uitgeven aan bijvoorbeeld een zak aardappels, kan je ook de ene token in de andere token swappen. Dat is het slimme van PancakeSwap.

Maar je merkt de kracht van PancakeSwap pas echt als je een veelzijdige portemonnee hebt. Als je PancakeSwap en Metamask combineert, kan je in veel verschillende crypto’s handelen. Dat is natuurlijk pas echt handig. Op Bankr vindt je een handig stappenplan, onder de titel PancakeSwap en Metamask

You May Also Like

More From Author