Verzekeringen checken

kortlopend zakelijk krediet

Samen zijn jullie eruit gekomen. Jullie besluiten een huis te gaan kopen. Wanneer je een huis koopt zijn er een aantal verzekeringen die verplicht zijn in Nederland. Je moet dan denken aan de basiszorgverzekering, Een WA autoverzekering als je een eigen auto hebt en een woonhuisverzekering. Alle inwoners van Nederland zijn verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Met uitzondering van militairen en mensen met gemoedsbezwaren. Wanneer je een auto in je bezit hebt ben je verplicht een WA autoverzekering af te sluiten. De schade die je maakt aan een ander voertuig of persoon wordt in de meeste gevallen gedekt. Een woonverzekering is verplicht als je een hypotheek hebt op je huis. 

Verschillende woonverzekeringen

Bij Overstappen.nl woonverzekering vind je diverse verzekeringen die je met elkaar kan vergelijken. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Wanneer er inbraak, storm of brandschade is aan je huis dan is dit gedekt. Bij het afsluiten van een woonverzekering moet je op het volgende letten: is het All risk dekking of extra uitgebreid, wil je een aanvullende glasdekking en is voor jou een buitenshuisdekking interessant. Door de hypotheekverstrekker wordt een opstalverzekering verplicht gesteld. Deze verzekering hoef je alleen af te sluiten wanneer je een huis koopt. je doet er verstandig aan om je verzekeringen bij een maatschappij af te sluiten dit kan je geld besparen. 

Verzekeringen die worden aanbevolen

Een opstalverzekering, inboedelverzekering en overlijdensrisicoverzekering wordt aanbevolen om af te sluiten. Daarbij zijn een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering nuttig om te hebben. Om een inboedelverzekering kan je eigenlijk niet omheen terwijl het niet verplicht is. Deze wordt afgesloten zodat je gedekt bent tegen materiële schade.Dit kan je oplopen wanneer er brand is geweest, bij een inbraak, ontploffing of weerschade (denk aan hagelschade). Je verzekeraar moet weten wanneer je gaat verhuizen zo zijn de spullen verzekerd tijdens de verhuizing. Een adreswijziging sturen is al voldoende al kan dit tegenwoordig ook online. Als je verhuist bent kan een andere inboedelverzekering misschien beter bij de nieuwe situatie passen. Je verzekeringsagent ke de premie beoordelen om te kijken of deze omhoog of misschien wel omlaag kan. Dit hangt van waar je gaat wonen. Op platteland of in de stad. De grootte van je huis heeft hier ook invloed op. Sinds 2018 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht als je een hypotheek hebt met een Nationale Hypotheek Garantie. Heb je deze niet dan kan de bank alsnog een overlijdensrisicoverzekering eisen. Het kan zijn dat je op een gegeven moment advies of juridische bijstand moet hebben. Een rechtsbijstandverzekering kan dan goed van pas komen.