Wanneer maakt een bedrijf gebruik van rebranding?

Rebranding houdt in dat je als bedrijf een nieuwe naam, logo, concept, vormgeving en term aan gaat nemen. Het kan zijn dat je voor al deze punten kiest maar het kan ook zijn dat je maar een van de punten verandert. Wat je ook doet, het is altijd lastig om weer vanaf het begin te beginnen en dit doe je als het waren wel bij rebranding. Hierdoor is het belangrijk om van te voren goed na te denken of dit wel de oplossing voor je bedrijf is. Bij rebranding komen namelijk veel kosten kijken.

Rebranding

Lost dit het probleem op?

Voordat je gaat rebranden is het belangrijk om na te denken of dit het probleem die je hebt eventueel gaat oplossen. Veel bedrijven kiezen namelijk voor rebranding wanneer het bedrijf niet zo goed loopt als ze hadden gehoopt. Dit kan onder andere komen door een slechte naam maar ook door het verkeerd handelen van je diensten of verkopen van je producten. 

Sterker nog, er kunnen tal van verschillende problemen zijn waardoor je bedrijf het niet zo goed doet als je had gehoopt. Wanneer je niet weet wat het probleem is, heeft het ook geen zin om aan rebranding te doen.

Wat moet je allemaal veranderen

Als je toch voor rebranding kiest, houdt dit in dat je dus ook nieuwe reclame moet maken. Een nieuwe naam, nieuw logo en nieuw concept is namelijk niet niks. Dit moet allemaal terug gezien worden in de website, social media accounts, visitekaartjes, reclameborden, vloerreclame, raamstickers en noem het maar op. 

Je moet rebranding dus eigenlijk zien als het opstarten van een nieuw bedrijf. Het kan een voordeel maar ook juist een nadeel zijn, dat je wel al een bepaalde doelgroep hebt. Wanneer deze doelgroep trouw is, zullen ze je blijven volgen.

You May Also Like

More From Author