Wat je moet weten over Surfshark vpn

Wanneer je zoekt naar een VPN aanbieder, dan kun je niet om Surfshark vpn heen. Dit is één van de meest bekende VPN providers, en dat is niet zonder reden. In deze VPN review lees je meer informatie over deze aanbieder, de prijzen en het nut van een VPN gebruiken. Wat zijn de voor- en nadelen van Surfshark en hoe verhoudt dit relatief nieuwe bedrijf zich tot de grotere aanbieders? Lees snel verder.

Surfshark vpn, sinds 2018

In 2018 is Surfshark vpn opgericht. In vergelijking met een andere grote aanbieder, NordVPN die in 2008 al opgericht is, doen ze het echter zeer goed. NordVPN heeft meer dan 5000 servers, waarbij Surfshark er meer dan 800 heeft. De servers van NordVPN staan in 60+ landen, die van Surfshark in 50+. In het gebruik zul je niet veel verschil merken. Je kunt sommige landen niet kiezen bij Surfshark die NordVPN wel heeft, maar uiteraard zit Amerika er wel tussen. Ook zegt dit niet alles, want het gaat er maar net om welke landen jij nodig hebt. Wil je internetten vanaf een server in Afrika? Dan is Surfshark juist weer één van de weinige die dit kan.

Prijzen Surfshark vpn ten opzichte van andere aanbieders

Alle VPN aanbieders zijn in de kortlopende abonnementen duurder dan in de langlopende abonnementen. Voor een tweejarig abonnement betaal je altijd relatief minder. Het verschil tussen aanbieders kan wel groot zijn. Surfshark rekent ongeveer 2 euro per maand bij het goedkoopste VPN abonnement. NordVPN vraagt hier minimaal het dubbele voor. Bij Cyberghost kom je pas bij dit bedrag in de buurt met een driejarig abonnement. En ExpressVPN is een stuk duurder met hun ‘goedkoopste’ VPN van bijna 7 euro. In dit geval loont het dus om bij een nieuwkomer als Surfshark vpn te gaan.

Wat zijn de nadelen van Surfshark vpn?

Surfshark is ideaal voor iedereen die een goedkope VPN zoekt om gewoon veilig en anoniem te internetten. Wanneer je hoge eisen stelt, dan zul je vaak een duurdere provider kiezen. Zo heeft Surfshark op dit moment nog geen dedicated IP adressen en is de software in het Engels. Ook de klantenservice kan je alleen in het Engels te woord staan. Om dit echter in proportie te zetten; voor 2 euro per maand kun je dit ook niet verwachten. Bovendien hebben mensen zelden de klantenservice nodig, aangezien de software gewoon op iOS, MacOS, Android, Linux en natuurlijk Windows werkt.

Is Surfshark vpn aan te raden?

Surfshark hanteert in veel zaken eenzelfde beleid als andere VPN aanbieders. Ze vragen geen persoonlijke gegevens, je kunt eventueel met crypto betalen en ze houden geen logs bij. Internetproviders of websites hebben geen idee wie jij bent en je anonimiteit is hiermee gewaarborgd. Doordat er geen logs bijgehouden worden, is er ook na jouw internetsessie niets op de servers van Surfshark vpn achtergebleven. Surfshark is zeker aan te raden, voor deze prijs is het proberen van hun dienstverlening zeker de moeite waard. Daar komt nog bij dat ze tot nu toe nog geen limiet op het aantal gelijktijdige verbindingen hebben en een 30 dagen niet tevreden, geld terug garantie geven.

You May Also Like

More From Author