Alle voordelen van no code development op een rij

De tijd dat het bouwen van applicaties complex en tijdrovend was, is met de komst van no code development verleden tijd geworden. Hiermee zet je namelijk binnen no-time een applicatie in elkaar. Je kunt het gebruiken om applicaties te bouwen die interne bedrijfsprocessen verbeteren of om belangrijke bedrijfsdata te kunnen managen. Naast het gemak en de snelheid, heeft no code development nog een heleboel andere voordelen.

Wat is no code development?

No code development maakt het mogelijk om in een hele korte tijd eenvoudig een applicatie te kunnen bouwen. Het werkt met een drag-en-dropsysteem waarbij je componenten kunt selecteren die vervolgens in je applicatie worden verwerkt. Je kunt tussendoor vaak het resultaat bekijken en je kunt veel prototypes ontwikkelen. Met no code development kun je visueel coderen, wat de plek inneemt van complex coderen. Dit betekent dat er geen programmeerkennis aan te pas komt bij het bouwen van een applicatie. Dit maakt het mogelijk voor een “citizen developer”, iemand die geen IT-professional is, om eigen applicaties te ontwerpen. 

Flexibiliteit

De flexibiliteit is ook een groot voordeel dat no code development met zich meebrengt. Door de grote hoeveelheid aan prototypes die tussendoor ontwikkeld worden, heb je veel mogelijkheid tot bijsturing. Aan de hand van de feedback die volgt op de prototypes kun je dus kleine aanpassingen doen, waardoor je met elk prototype een stap dichter bij het eindproduct komt. Het gebruik van een no code platform is voornamelijk populair, omdat het ontwikkelen van een applicatie sneller gaat dan ooit tevoren. Door deze korte doorlooptijd is de betrokkenheid van partijen hoger, omdat er gelijk resultaat te zien is. Ook maakt de snelheid het mogelijk om meteen te reageren op ontwikkelingen die zich voordoen, wat je bedrijf erg flexibel en innovatief maakt. 

You May Also Like

More From Author