Handige tips om jouw bedrijfsafvalkosten te verlagen

Is jouw bedrijf veel geld kwijt aan bedrijfsafvalkosten? Dan zijn er wellicht enkele tips die jou kunnen helpen om deze kostenpost te verlagen. Uiteraard is het belangrijk om afval op de juiste manier te scheiden en af te voeren, maar als je hierop kunt besparen, is dat toch mooi meegenomen. Daarom hieronder enkele handige tips om jouw bedrijfsafvalkosten te verlagen.

De juiste afvalscheiding

Je kunt afval op de juiste manier scheiden door verschillende bakken met een duidelijk etiket erop in of buiten je pand te plaatsen. Wijs werknemers ook op het belang van het op de juiste manier scheiden van (bedrijfs)afval en de bijbehorende kostenbesparing die het op kan leveren. Als je de besparing die het oplevert vervolgens in een pot stopt waar het personeel iets leuks van kan gaan doen, zullen ze een stuk gemotiveerder zijn om het afval op de juiste manier te scheiden.

Soorten afvalbakken 

De belangrijkste afvalbakken die aanwezig moeten zijn (afhankelijk van de soort afval die je bedrijf heeft) zijn; plastic, oud papier, glas, GFT afval, vertrouwelijk afval en restafval. Zorg voor duidelijk zichtbare afvalbakken met grote labels of etiketten erop. Je levert als bedrijf zijnde nu niet alleen een bijdrage aan een duurzamere wereld en een mindere belasting op het milieu, maar het bespaart je ook nog eens bedrijfsafvalkosten. Wil je een dag inplannen om met al de werknemers op te ruimen en afval te verzamelen? Kies dan voor containerverhuur op Bedrijfsafval.nl om het afval direct op de juiste manier te kunnen scheiden en af te laten voeren.

Duur bedrijfsafval

Asbest of chemisch afval zorgt vaak voor dure afvoerkosten. Uiteraard is het wel van belang om deze producten niet te gaan verwerken in de andere afvalbakken, maar deze netjes en op de juiste manier veilig af te voeren. Naast asbest of chemisch afval is ook restafval duur om af te laten voeren. Daarom is een juiste afvalscheiding over de plastic, oud papier, glas en GFT afvalbakken ook van groot belang!

Vertrouwelijk papier vernietigen

Door middel van het aanschaffen van een papierversnipperaar en door de resten uiteindelijk in de papierbak te gooien, zorg je ervoor dat papieren met vertrouwelijke informatie zoals contracten of financiële informatie veilig kunnen worden afgevoerd zonder de kans te lopen in verkeerde handen te vallen. Je MKB afval bij Bedrijfsafval.nl af laten voeren kan voordelen opleveren, want zij kunnen diverse containers leveren waarin je de afvalsoorten eenvoudig kunt scheiden.

You May Also Like

More From Author