Solliciteren tips

Je kent het vast wel, solliciteren. Niet veel mensen vinden dit leuk, maar het is wel iets wat moet gebeuren. Zonder te solliciteren kom jij niet aan een baan wat helemaal niet leuk is.

zoek-je-bezieling-bij-loopbaanadvies-outplacement-reintegratie-2e-spoor-

Waarvoor is het solliciteren?

Als je een nieuwe baan zoekt begin je eigenlijk al gelijk met solliciteren. Je geeft je gegevens door, jouw cv en jouw motivatie! Met deze gegevens kan het bedrijf waarvoor je solliciteert jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Dit doen ze omdat ze zo erachter komen wie jij bent en of jij wel geschikt bent voor het bedrijf. Tijdens dit sollicitatiegesprek moet je natuurlijk wel jezelf blijven en goed vertellen wie jij bent en wat jij kunt doen voor het bedrijf.

Waar moet ik op letten tijdens het solliciteren?

Wanneer je gaat solliciteren let je op veel verschillende dingen. Zo let je op jouw taal. Spreek het bedrijf aan met u en zorg ervoor dat wanneer je een email stuurt op jouw spelling let. Wanneer je op sollicitatiegesprek komt moet je ervoor zorgen dat je netjes gekleed bent, maar wel dat jij jezelf blijft. Kom fris aan en niet smerig. Let hier bijvoorbeeld bij op dat je geen vieze nagels hebt, dat je schoon ruikt, dat je haar goed zit en niet in een grote knoop. Wanneer je hier niet op let denk je vast, het zijn maar een paar kleine foutjes, maar deze kleine foutjes kunnen een grote invloed hebben op jouw sollicitatie. Het is natuurlijk niet fijn om afgewezen te worden op deze fouten. Wat ook fijn is voordat je gaat solliciteren is dat jij je goed voorbereid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, een cv die up-to-date is, vragen die ze eventueel kunnen stellen en nog veel meer! Dit hoeft natuurlijk niet maar het is altijd fijn om goed voorbereid te zijn. Ook is het handig om te weten bij wat voor bedrijf je solliciteert. Je denkt nu vast, dat is toch logisch, maar vaak komt het voor dat het bedrijf veel meer doet dan waar jij voor solliciteert. Hier kunnen ze eventueel ook vragen over stellen. Ook kan jij dit meenemen in het sollicitatiegesprek. Zo kom jij slimmer over en vind het bedrijf jou gelijk een stuk beter. Nu je weet wat solliciteren is en waar je op moet letten moet jij zelf nog aan de slag gaan! Het is simpel en makkelijk dus snel beginnen!

You May Also Like

More From Author