Sta je open voor ontwikkeling? Probeer de training DISC eens

Ben je op zoek naar een training waardoor je jouw werk nog beter kan uitvoeren en hierdoor beter en makkelijker met de mensen op de werkvloer kan omgaan om zo tot een beter resultaat te komen? Dan is de training DISC wat voor jou. Maar ik zie je al denken, wat is DISC nou precies? Dat wordt dadelijk haarfijn uitgelegd en na het behalen van jouw DISC-certificering weet je er alles van.

training disc

Een model waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van mensen

DISC is een erg praktisch model. De letters staan voor: D (dominerend, daadkrachtig & direct), I (Influencer, Inspirerend & Interactief), S (Stabiel, Sociaal & Ondersteunend) en C (Consciëntieus, Correct & Calculerend). Het model geeft weer hoe iemand overkomt in de communicatie met zijn of haar omgeving. Dit is zowel verbaal als non-verbaal en hierbij wordt het volgende gemeten:

  • Hoe gaat iemand om met uitdagingen en problemen?
  • Op welke wijze overtuigt iemand een ander?
  • Hoe reageert iemand op veranderingen en tempowisselingen?
  • Hoe gaat iemand om met regels en procedures?

Dit model wordt dan ook vaak ingezet bij werving & selectie, coaching en professionalisering van teams. Wel is er een klein kritiekpunt over dit model. Het model achter DISC kent namelijk geen wetenschappelijke basis. Verder is het van belang om te weten hoe om te gaan met de verschillende gedragstypen (letters uit DISC). Iemand die dominant is (D) heeft tegengas nodig, maar niet te veel. Terwijl een ander die het gedragstype Invloed (I) heeft, de behoefte heeft aan positieve en enthousiaste verhalen. Zo zoekt een persoon die gekenmerkt wordt door Stabiliteit (S) naar zekerheid, een verhaal met vertrouwen. En als laatste heeft de Conformist (C) behoefte aan feiten.

Voor wie is de training

De training DISC is speciaal ontwikkeld voor iedereen die DISC-trainer wil worden en de methode wil toepassen in zijn werkveld. Dit zijn: coaches, loopbaanbegeleiders, HR managers, adviseurs, consultants, trainers en werving- & selectie medewerkers.

You May Also Like

More From Author