Waarop letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf voor mijn kantoor?

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. En dat geldt ook voor je werkplek. Als jij in de ochtend je kantoor binnenwandelt wil je de dag beginnen in een schone en opgeruimde omgeving. Je kunt zelf met je medewerkers de schoonmaak op je nemen, maar door alle drukte wil dat er nog wel eens bij inschieten. Eenschoonmaakbedrijf inhurenis zeker geen overbodige luxe. De schoonmakers zorgen ervoor dat jij en je team in een hygiënische en opgeruimde omgeving optimaal kunnen werken. In dit artikel geven we je antwoord op de vraag waarop je moet letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf voor je kantoor.

Kantoorpanden laten schoonmaken door schoonmaakbedrijf

Een schoonmaakbedrijf kan je onder meer de volgende taken uit handen nemen bij het schoonmaken van je kantoor:

  • Pantry’s schoonmaken en koffieautomaten reinigen en bijvullen
  • Sanitair reinigen en sanitaire voorzieningen bijvullen
  • Bureaus, tafels kasten en telefoons afnemen
  • Vloeronderhoud zoals stofzuigen en dweilen
  • Afval- en papierbakken legen
  • Vingerafdrukken verwijderen
  • Glasbewassing

Glasheldere glasbewassing

Ramen zijn het visitekaartje van je kantoor. En zeker als de zon op de ramen schijnt kunnen de opgedroogde regendruppels niet voor een verzorgd uiterlijk zorgen. Voor de medewerkers niet prettig, maar zeker voor je gasten en klanten niet. Wil je dus ook de glasbewassing uitbesteden? Dan is het goed om een schoonmaakbedrijf in te huren die de schoonmaak van je kantoor op een professionele manier een verstandig idee.

Welk schoonmaakbedrijf kies je?

Welk schoonmaakbedrijf je moet inhuren voor jouw kantoor is dat bedrijf dat weet hoe belangrijk een schone werkomgeving is. Want een schone en opgeruimde werkplek draagt bij aan een hogere werkprestatie. Geen rondslingerende spullen (meer) en een frisse geur die je schoonmaakbedrijf achterlaat is gewoon een stimulans om aan de slag te gaan.

Niet alleen is een opgeruimd kantoor beter voor je concentratie. Het hygiënische aspect is zeker ook erg belangrijk voor de lichamelijke gezondheid. Zeker de kantine of keuken en de sanitaire ruimtes zijn essentieel om goed te laten reinigen.

Tot slot is een hygiënisch schoon kantoor ook het visitekaartje van voor je bedrijf. Zeker als je regelmatig gasten of klanten over de vloer krijgt.

Verdeel de taken met je schoonmaakbedrijf

Waar je ook op kunt letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf is dat je de taken kunt verdelen. Dus je kunt dan kiezen voor een mix van beide als je gaat voor zakelijke schoonmaak: een deel van de schoonmaak zelf op je nemen en de rest / grotere werkzaamheden door het schoonmaakbedrijf laten oppakken. In dat geval is een goed schema belangrijk. Iedereen is druk bezig met zijn of haar eigen taken en daardoor schiet de schoonmaak er wel eens bij in. Een schema kun je indelen in de dagelijkse schoonmaaktaken, wekelijkse- en jaarlijkse taken. Los van de taken die je schoonmaakbedrijf zelf oppakt natuurlijk.

Dagelijks kun je de vuilnisbakken legen, de toiletruimten reinigen en de deurklinken met een doekje afnemen. Wekelijks zou je de bureaus met een vochtig doekje kunnen afnemen en de spiegels weer vrij van spetters maken. Maandelijks kun je de koelkast eens inspecteren. Allemaal werkzaamheden die je ook zelf zou kunnen doen. Maar een schoonmaakbedrijf je zeker ook inhuren om de tapijten eens per jaar grondig en professioneel te laten reinigen.

You May Also Like

More From Author