De combinatie van Power BI en AFAS is voordelig voor je bedrijf 

De combinatie van Microsoft Power BI en AFAS is erg sterk en daar willen we je hier dan ook graag meer over vertellen. Power BI is namelijk een flexibele en makkelijk te gebruiken tool om visualisatie en verkenning van gegevens mogelijk te maken. In combinatie met AFAS zal Power BI nog een stuk sterker zijn. Hieronder vertellen we je nog iets meer over wat Power BI is, wat de voordelen van dit programma zijn en hoe je dit kan gaan gebruiken in combinatie met de AFAS software. Power BI en AFAS zijn namelijk een geweldige combinatie. 

Wat is Power BI?

Power BI of ook wel Microsoft Power BI is een groepje apps in de cloud die gebruikt kunnen worden om analyses voor bedrijven uit te voeren. Gebruikers kunnen dit programma gebruiken om gegevens te analyseren en rapporten te genereren op een makkelijke manier. Power BI kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Door middel van verschillende interactieve dashboardfuncties kunnen gebruikers complexe gegevens verkennen en analyseren. Hier is verder geen voorkennis van software oplossing of coderen voor nodig. Power BI is dus een makkelijke manier voor gebruikers om gegevens te analyseren. 

De voordelen van Power BI gebruiken 

Het gebruiken van Power BI is erg voordelig. Data en gegevens zijn namelijk erg belangrijk voor een bedrijf, denk aan uren die gewerkt zijn, producten of diensten die gekocht zijn en nog veel meer. Als je gebruikt maakt van Power BI dan heb je altijd een goed inzicht in deze data en andere processen in het bedrijf. Dit kun je allemaal vinden op hetzelfde platform, namelijk de Power BI. Zo kun je de data goed en makkelijk beoordelen en eventueel dingen verbeteren of kansen spotten. Daarnaast scheelt het een hoop tijd en moeite als je gebruik maakt van dit ene platform waar alles op te vinden is. 

AFAS in combinatie met Power BI

Power BI is met veel applicaties te combineren en volgens ons is de Power BI en AFAS combinatie een van de beste. Je kunt bijvoorbeeld de Financial of HRM module van AFAS koppelen met Power BI. Met een Appconnector kun je dit makkelijk doen en dan is de data van deze AFAS modules te vinden in Power BI. Hiervoor kun je de speciale AFAS connector gebruiken. Ook andere modules zijn handig om op Power BI te plaatsen, zoals Logistiek of Projecten. Zo houdt je inzicht in je data en kun je hier trends of kansen in spotten. Allemaal op één plek. 

Op Differit.nl lees je meer over dit onderwerp.

You May Also Like

More From Author