Met de juiste backlink krijgt je website veel meer bezoekers

Een goede weblink helpt jouw website aan veel meer bezoekers. In principe zijn daar twee redenen voor. Om kleine ondernemers op weg te helpen wordt hier kort uitgelegd wat deze redenen zijn en waarom het ten zeerste aan te raden is om een goed netwerk van backlinks op te zetten.

 

Kom hoger in de zoekresultaten te staan

De meest belangrijke reden waarom backlinks belangrijk zijn is de ranking op zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Van deze zoekmachines is Google verreweg de meest gebruikte. Google maakt gebruik van een ranking op basis van backlinks. Dat betekent dat bepaalde websites hoger komen te staan in de zoekresultaten als er een bepaalde zoekterm wordt ingevoerd. Veel mensen kijken bij het gebruik maken van een zoekmachine alleen naar de eerste paar zoekresultaten. Het is zelfs door onderzoek aangetoond dat vrijwel niemand verder kijkt dan de tweede pagina. Het is dus wel duidelijk dat deze ranking een cruciale rol speelt in het vergaren van bezoekers. Het lijkt dus een goed idee om links naar je website overal over het internet te verspreiden. Dat is echter niet heel efficiënt. Dat komt omdat zoekmachines vooral waarde hechten aan hoog aangeschreven websites om de ranking te bepalen. Het heeft dus weinig zin om backlinks te plaatsen op kleine websites of websites met een zeer slechte reputatie. Het heeft pas echt zin als jouw links op grote websites komen te staan die bovendien een hoge betrouwbaarheid hebben.

 

Backlinks verhogen het aantal bezoekers doordat mensen op de link klikken
Natuurlijk kun je ook meer bezoekers krijgen doordat mensen op de link op een andere website klikken. Zo komen ze op jouw website terecht. Vaak zijn dit waardevolle bezoekers omdat deze klaarblijkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Ook hiervoor geldt dat je vooral bezoekers krijgt als je links op grote en betrouwbare websites staan. De ranking op zoekmachines zal echter een groter effect hebben dan het aantal bezoekers dat je krijgt door mensen die op een backlink klikken.

You May Also Like

More From Author