Los niet alles alleen op bij een bedrijfsongeval

Het liefst ga je natuurlijk lekker aan het werk. Op een gemiddelde dag zullen er meestal niet veel ongelukken gebeuren. Toch komt het in de praktijk vaker voor dan je zou denken. Zo is er bij ons op kantoor ook iets dergelijks voorgevallen een paar weken geleden.
Een pakketbezorger kwam langs om iets af te leveren. Op het moment dat hij terugliep naar zijn auto viel hij van de trap. Die was net door de schoonmaker gedweild en dus glad. Bovenaan de trap stond ook zo’n geel bord waarop wordt gewaarschuwd dat het glad is

Wat nu?

Allereerst moet ik even aangeven dat de persoon in kwestie er met een paar blauwe plekken vanaf is gekomen. Toch riep de situatie wel wat vragen op. Wie is er namelijk verantwoordelijk. Ook zijn er verschillende werkgevers in het spel. De werkgever van de schoonmaker, die van de postbezorger en mijn eigen werkgever. Omdat er nu niet zoveel aan de hand was, en het bedrijfsongeval dus mee leek te vallen is besloten om er niets mee te doen.

Wel hebben we als organisatie bedacht dat, mocht er een soortgelijke situatie ontstaan, wij een specialist in zullen schakelen. Op die manier weet je zeker dat alles goed gereld zal worden. Dat neemt je een hoop werk en stress uit handen.

You May Also Like

More From Author