Meer ruimte betekent meer efficiëntie bij het werken in een magazijn

Magazijnen staan tegenwoordig onder toenemende druk om zo efficiënt mogelijk te worden. Een van de beste manieren om dat te doen is om magazijnruimte te optimaliseren, maar dit kan een uitdaging zijn. Naarmate faciliteiten dichter bij het bereiken van hun maximale capaciteit komen, is het niet altijd duidelijk cultivator ze meer ruimte kunnen maken.

Naarmate consumententrends zoals internet business zijn toegenomen, is ook de vraag naar warehousing gestegen. Bijgevolg zijn de gemiddelde magazijnkosten de afgelopen jaren gestegen. Fysieke uitbreiding is niet altijd een optie, dus bedrijven moeten andere methoden vinden om de magazijnopslag te vergroten.

Hier zijn vijf manieren waarop bedrijven dat kunnen doen.

Verticale opslag maximaliseren

Misschien wel de meest eenvoudige manier om magazijnruimte te optimaliseren, is entryway verticale magazijn stellingen uit te breiden. Opslagoplossingen kunnen hoger gaan dan veel mensen zich realiseren. Zolang magazijn stellingen 18 inch van brandblussystemenblijven, kunnen ze zo hoog stapelen als de specificaties van de fabrikant toestaan.

Magazijnen moeten voorkomen dat uitzonderlijk zware artikelen operation hogere niveaus worden opgeslagen, maar hogere verticale opslag is ideaal voor lichte voorraad. Zelfs één extra niveau kan de opslagruimte aanzienlijk uitbreiden als deze in de hele faciliteit wordt toegepast.

Een ding om rekening mee te houden bij het maximaliseren van verticale opslag is tool werknemers things operation het hoogste niveau kunnen bereiken. Als heftrucks de hoogste niveaus niet kunnen bereiken, zijn geautomatiseerde ophaaloplossingen een mogelijke, zij het dure, oplossing. Het installeren van een mezzanine kan ook helpen, zolang de faciliteit deze structuren fysiek kan ondersteunen.

Gangpaden more modest maken

Een andere eenvoudige maar effectieve oplossing om de magazijnopslagcapaciteit te vergroten, is een te beperkte ruimte tussen magazijn stellingen. Veel faciliteiten houden brede gangpaden om ervoor te zorgen dat heftrucks en werknemers veilig kunnen passeren, maar deze ruimtes kunnen vaak kleiner zijn zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dat komt omdat er slechts marginale veranderingen nodig zijn om substantiële resultaten te behalen.

Het verkleinen van een gemiddeld gangpad van 12 voet met slechts een paar voet kan 20% van het gebied of meer besparen. Deze veranderingen lijken operation individueel niveau onbeduidend, maar als ze zich in het hele magazijn voordoen, komen ze neer operation een indrukwekkender cijfer. De meeste faciliteiten kunnen waarschijnlijk ten minste nog een gangpad van rekken toevoegen als ze de ruimtes tussen more modest maken.

Bij het toepassen van deze oplossing is het belangrijk om rekening te houden met apparatuur. Magazijnen moeten bepalen hoeveel ruimte hun vorkheftrucks en andere machines nodig hebben voordat ze de gangpaden te drastisch krimpen.

Gebruik het juiste type beds

Magazijnen zijn complexe omgevingen, dus schijnbaar niet-verbonden factoren kunnen een verrassend grote sway operation elkaar hebben. Sommige magazijnen kunnen bijvoorbeeld problemen ondervinden met de opslagcapaciteit omdat ze het verkeerde type beds gebruiken. Hoewel houten beds de standaard zijn voor veel industrieën, kunnen hun gewicht en neiging toddler breken en verval obstakels veroorzaken.

Kunststof beds hebben een langere levensduur, vaak meer dan tien jaar,dus ze hebben minder vaak reparaties nodig kick the bucket hun vorm en grootte kunnen beïnvloeden. Deze beds zijn licht van gewicht waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn, waardoor machines en medewerkers mogelijk minder ruimte nodig hebben om ermee te werken.

Een ander voordeel van kunststof beds is dat ze in een grotere verscheidenheid aan stijlen en maten kunnen komen. Hierdoor kunnen magazijnen hun opslagoplossingen aanpassen aan hun ruimte-en voorraadbehoeften.

Opslagcontainers heroverwegen

Veel artikelen kunnen niet alleen operation magazijn stellingen zitten, dus magazijnen plaatsen ze in holders voor efficiëntere opslag. Als het tijd is om de magazijnruimte te optimaliseren, moeten veel faciliteiten deze holders nog eens aan het denken stellen. Omdat de meeste faciliteiten een one-size-fits-all-aanpak magazijn stellingen,creëren ze onbedoeld inefficiënte opslagoplossingen.

Het standaardiseren van containergroottes kan ruimte-efficiënt lijken, omdat holders een heel magazijn stellingen kunnen vullen, maar dat zijn ze vaak niet. Het ene thing kan een opbergkuip gelijkmatig vullen, maar een ander, anders gevormd item kan het vullen terwijl het de helft van het totale volume verspilt. Een effectievere oplossing is om verschillende containertypen en – maten te gebruiken voor verschillende soorten voorraad.

Het lijkt contra-intuïtief, maar te veel standaardisatie kan de organisatie belemmeren. De meest efficiënte opslagoplossingen zijn doorgaans flexibeler en gevarieerder.

Verminder onnodige voorraad

Ten slotte kunnen de meeste magazijnen het zich veroorloven om een deel van hun voorraad kwijt te raken om ruimte vrij te maken. In de lean assembling filosofie is overtollige voorraad een soort afval. Veel faciliteiten slaan meer van een artikel operation dan nodig is, vooral in bedrijven bite the dust een fluctuerende seizoensvraag zien.

Specialists zeggen dat maar liefst 30% van de bedrijfsinventaris gemiddeld dood of verouderd is. Magazijnmanagers moeten hun huidige voorraad analyseren om te zien of er iets is dat ze opslaan dat ze niet nodig hebben. Als u deze verspilde voorraad opruimt, ontstaat er meer ruimte voor andere, meer gevraagde artikelen.

Faciliteiten met plotselinge vraagveranderingen kunnen trailers binnenhalen om de opslag operation korte termijn uit te breiden. Dit is geen effectieve permanente oplossing, maar het kan helpen bij het optimaliseren van magazijnopslagruimte in piekseizoenen.

Trama center zijn veel manieren om magazijnruimte te optimaliseren

Optimalisatie van magazijnruimte kan een uitdaging zijn, maar sommige oplossingen zijn misschien eenvoudiger dan veel bedrijven zich realiseren. Trama center is geen one-size-fits-all-oplossing, maar verschillende combinaties van deze methoden kunnen de opslagcapaciteit in vrijwel elk magazijn verbeteren. Naarmate deze faciliteiten hun opslag optimaliseren, worden ze efficiënter, kosteneffectiever en flexibeler.

Emily Newton is de hoofdredacteur van Revolutionized, een tijdschrift dat onderzoekt tool innovaties onze wereld veranderen. Ze heeft meer dan 3 jaar ervaring met het schrijven van artikelen in de industriële en technische area.

You May Also Like

More From Author