Werken na arbeidsongeschikt

Nu bijna een jaar geleden ben ik ernstig gewond geraakt in een auto ongeluk. De bestuurder van een vrachtwagen was in slaap gevallen op de snelweg. Helaas reedt ik net naast hem en heeft hij mij van de zijkant de vangrails in gereden. De auto is toen over de kop gevlogen. Ik had nooit gedacht dat dit mij zou overkomen, maar het is toch gebeurt. Ik kan mij die seconden in de auto op het moment dat deze over de kop vloog nog heel goed herinneren. Dit waren de meest angstaanjagende momenten van mijn leven. Het besef dat je dood kan gaan op zo’n moment is echt te onwerkelijk om te beschrijven.

geit

Leven na het ongeluk

Gelukkig heb ik het overleefd, maar ben toen wel behoorlijk gewond geraakt. Mijn rechterbovenbeen was helemaal verbrijzeld en heb sinds het ongeluk ernstige migraine aanvallen. Dit betekende dat ik mijn werk als postbezorger niet meer kon voortzetten en ik arbeidsongeschikt ben verklaard door het UWV. Dit was een behoorlijke klap. Ik hield ontzettend van mij werk en vond het echt verschrikkelijk dat ik dit moest opgeven. Het eerste half jaar heb ik mij nog goed kunnen bezig houden met de revalidatie, maar toen dit ophield voelde het echt alsof ik geen doel meer had. Dit was het moment dat ik op zoek ging naar leuk vrijwilligerswerk. Met het werk wat ik voor het ongeluk deed had ik absoluut geen tijd om vrijwilligerswerk te doen. Ik had er dan ook nooit zo over na gedacht. Uiteindelijk heb ik iets gevonden dat helemaal bij mij past. Via een vriendin hoorde ik dat ze bij de kinderboerderij nog mensen zochten. Ik heb meteen gebeld om langs te komen. De mensen die daar werken zijn allemaal ontzettend aardig en heel erg begaan met alle dieren. Het sprak me meteen heel erg aan en ben de dag na het gesprek meteen begonnen. Ik werk nu drie dagen in de week op de kinderboerderij en vind het ontzettend leuk om te doen. Ik hield altijd al heel erg van dieren en het is ook heel leuk om met kinderen te werken. Ik moet wel even nieuwe werkschoenen en kleren kopen. Min eigen kleren worden zo snel vies en gaan ontzettend stinken. Dat krijg je er bijna niet uit in de wasmachine. Bij Bowork hadden ze ook werkschoenen in een kleine maat, dus dat was ideaal. Hoef ik een keer geen kinderschoenen te kopen. Gelukkig is er dus toch iets goeds uit deze nare situatie gekomen en kan ik weer nuttig mijn dag besteden.

You May Also Like

More From Author