Een BHV cursus is een verrijking voor je bedrijf

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er iets ergs gebeurd op de werkvloer van jouw bedrijf. Maar toch is het belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. Er kan immers altijd iets gebeuren en dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Dan is het maar wat handig als je werknemers een BHV cursus hebben gevolgd, oftewel ‘bedrijfshulpverlening’.

naamloos

Wat is bedrijfshulpverlening?

Het woord zegt het eigenlijk al: je verleent hulp aan het bedrijf. Het ‘bedrijf’ is natuurlijk een breed begrip. Maar daarvoor is bewust gekozen. Een BHV cursus heeft namelijk als doel om het personeel te leren hoe er bij heel veel verschillende calamiteiten gehandeld dient te worden.

Doortastend optreden tijdens een calamiteit

Een calamiteit kan bijvoorbeeld een brand zijn. Je moet dan uiteraard weten hoe je deze moet blussen, maar ook hoe je een pand moet ontruimen. Wat ook onder calamiteiten wordt verstaan is een bedrijfsongeval. Het kan zijn dat één van je werknemers bekneld raakt of zich ernstig verwond aan een machine. Natuurlijk bel je dan meteen 112. Maar als het levensbedreigende situatie is wil je uiteraard alles doen wat nodig is om het slachtoffer ter plaatse te kunnen helpen. Minutenlang niets doen en wachten op een ambulance kan dan  fataal zijn. Tijdens een BHV cursus leer je daarom ook hoe je in zo’n geval moet ingrijpen. Ook als iemand plotseling onwel wordt en je geen pols meer voelt weet je dankzij een cursus hoe je het slachtoffer moet reanimeren. Je kunt dus wel zeggen dat gediplomeerde BHV’ers in je bedrijf van levensbelang zijn.

Een waardevol diploma

Er zijn dus genoeg redenen om het personeel zo’n cursus te laten volgen. Men leert dan door middel van theorie- en praktijklessen wat ze moeten doen bij calamiteiten. Aan het einde van de training leggen de cursisten een examen af en ontvangen ze een BHV diploma.

You May Also Like

More From Author