Online marketing medewerker, nu op mbo-niveau!

Als online marketing medewerker kun je bij talloze organisaties aan het werk. Om dit beroep te kunnen uitoefenen, dien je een opleiding te volgen. Met het diploma kun je dan aantonen dat je een gedegen kennis hebt. Voorheen kon je voor dit beroep enkel een opleiding op hbo of wo niveau volgen. Tegenwoordig kun je hiervoor ook bij het mbo-onderwijs terecht. Gezien de vraag naar online marketing medewerkers gegroeid is, heb je ook met een mbo diploma ruimschoots keuze aan werkvelden.

Takenpakket van een marketeer

Qua werkzaamheden zul jij je binnen een organisatie bezig gaan houden met online marketing (campagnes). Allereerst zul je een marketingstrategie gaan ontwikkelen en opzetten. Een belangrijke taak is vervolgens het beheer en dus ga je alles monitoren. Na verloopt volgt er een evaluatie die je moet rapporteren. Als er verbeterpunten zijn, dan ga je daarmee aan de slag. Als online marketing medewerker ben jij de verantwoordelijke binnen een team, om te zorgen dat de website tekstueel en visueel op orde is.

Belangrijke vaardigheden voor een online marketing medewerker

Afhankelijk van een organisatie of project, werk je individueel of met meerdere online marketing medewerkers. Bedenk voor je de keuze maakt of je een opleiding tot online marketing medewerker wilt gaan volgen, of jij als persoon over de juiste vaardigheden beschikt. Ten eerste is het belangrijk dat je creatief bent, zowel in het denken als uitvoeren. Ben je ook nieuwsgierig en graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Een analytisch vermogen is een must. Houd je daarbij van netwerken en heb je inhoudelijk kennis van de marketing en ICT, waar wacht je dan nog op?

You May Also Like

More From Author